Yhdistyksen jäseniä ehdokkaana aluevaaleissa 2022

10.1.2022

Turun Seudun Ekonomien hallitus haluaa tukea aluevaaleissa ehdokkaana olevia jäseniään vaalityössä. Tällä sivulla esittäytyvät määräaikaan Turun Seudun Ekonomeille esittelynsä toimittaneet aluevaaliehdokkaat.

Nimi: Ville Valkonen

Koulutus: KTM (laskentatoimi ja rahoitus)

Puolue: Kokoomus

Vaalinumero: 730

Miksi minua kannattaa äänestää: ”Olen edistysmielinen oikeistolainen, jolle ympäristö, koulutus ja kansainvälisyys ovat lähellä sydäntä. Tahdon tuoda talousjärkeä aluevaltuustoon.”

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Tulevat hyvinvointialueet ovat valtavan tärkeitä toimijoita. Taloutta täytyy hoitaa realistisesti. Maakuntaveroa ei pidä säätää. Hallintoon tarvitaan tulosvastuuta. Täytyy ottaa rohkea etunoja tulevaisuuteen: panostaa tutkimukseen ja digitalisaatioon. Hyvinvointialueen tulee olla yrittäjämyönteinen - yritykset tuovat tehoa ja laatua.

Tarvitsemme rohkeita uudistuksia, lämmintä sydäntä ja tervettä järkeä. Päätökset tulee perustaa harkintaan, asiantuntemukseen ja tieteeseen niin pitkälle kuin mahdollista. Tarvitsemme enemmän asiantuntijuutta ja vähemmän ideologioita. Tehdään hyvinvointialueestamme Suomen paras!

Nimi: Anton Leinonen

Koulutus: Valtiotieteiden maisteri (valmistunut Turun Kauppakorkeakoulusta pääaineena taloustiede)

Puolue: Vasemmistoliitto

Vaalinumero: 60

Miksi minua kannattaa äänestää: Olen 25-vuotias yrittäjä ja työskentelen perustamassani sijoitusyhtiössä. Aluevaaleissa tärkein tavoitteeni on perusterveydenhuollon kuntoon laittaminen, jotta lääkärissä käynti ei jäisi vain hyväosaisten etuoikeudeksi. Hoitohenkilöstöä on koulutettava ja palkattava enemmän, palkkauksen on oltava riittävän houkuttelevalla tasolla ja myös Turun ulkopuolella lähipalveluiden on oltava saatavilla. Esimerkiksi Turku on jatkuvasti alibudjetoinut sotepalvelunsa, mikä on johtanut jonojen kasvuun. Hyväosaistenkaan tilanteessa ei ole kehumista, sillä he joutuvat maksamaan ensin korkeat verot ja päälle vielä yksityiset lääkärikäynnit. Minua äänestämällä tuette julkisten peruspalveluiden turvaamista ja eriarvoisuuden vähentämistä!