Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Aika: 26.5.2018 klo 14 - 15:30
Paikka: Ruissalon puistotie 215, Turku

Kasvitieteellisen puutarhan kuudessa kasvihuoneessa on noin 2 000 kasvilajia ja -lajiketta. Kasvihuoneissa tapaa eksoottisten erikoisuuksien lisäksi monia asuinhuoneista ja etelänmatkoilta tuttuja koriste- ja hyötykasveja.

Puutarhan ulkoalue on kooltaan noin 23 hehtaaria ja siellä kasvaa yli 3000 kasvilajia ja -lajiketta. Ulkopuutarha on auki vuoden ympäri ja sieltä löytyy kukkivia kasveja huhtikuulta marraskuulle.

Keväällä puutarhassa tapaa jouluruusuja, kevätkelloja ja useita vuokkolajeja. Syksyllä voi ihailla lehtensä jo karistanutta taikapähkinäpensasta hämähäkkimäisine kukkineen.

Lounaisrannikon leudot talvet ja pitkä kasvukausi mahdollistavat hyvinkin eksoottisten lajien menestymisen ulkopuutarhassa. Alueella kasvaa muun muassa elävänä fossiilina tunnettu neidonhiuspuu ja valkomulperi. Kesällä upeat lummelajikkeet tekevät vaikutuksen vaativaankin kävijään. Avomaan yksivuotiskasvien hehkuvat värit ovat kuin suoraan etelän lämmöstä ja auringosta.

Tule tutustumaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Opastettu kierros lauantaina 26.5. klo 14.00 alkaen. Oppaana toimii Jouni Issakainen

Maksullinen avec-tapahtuma. Hinta 4 euroa/ jäsen, 6 euroa/ avec. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä. Ilmoittautumiset ja maksut 18.5. mennessä. Maksut ilmoittautumisen yhteydessä.

Emäntänä toimii Eija Velin, p. 050  531 1600